Onko sinulla tai tutullasi kynnys lähteä hierontaa?

02.02.2021
Kuvassa toinen hierontahuoneistamme. Huoneessa on hoidon ajan hämärä ja rentouttava valaistus..
Kuvassa toinen hierontahuoneistamme. Huoneessa on hoidon ajan hämärä ja rentouttava valaistus..

Moni asiakas on kertonut että heillä on aikoinaan ollut kynnys lähteä hierontaan, koska ei tiedä miten hierontaan kuuluu valmistautua? Mitä hieronta tapahtumana sisältää? Ja miten siellä kuuluu toimia?


Helpottaaksemme kynnystä lähteä hierontaan kokosimme alle kevyen oppaan, jonka voit lukaista halutessasi jos olet miettinyt näitä kysymyksiä. Tai linkata jos sinulla on tuttava ketä haluaisit kannustamaan kokeilemaan hierontaa mutta tiedät vierastavan hierontaan lähtemistä.


Hieronnan vaikutuksista ja jos mietit onko sinulla syy välttää hierontaa voit lukea enemmän tästä linkistä: Hieronta  

Kuinka valmistautua hierontaan ja tarviiko valmistautua?


Hierontaan ei varsinaisesti tarvitse valmistautua, mutta tässä muutama tippi mitkä voivat auttaa saamaan hieronta-tapahtumasta enemmän irti:

Tärkeintä on että tulet hierontaan tavoitteenasi rentoutua ja ottaa pieni irtautumien arjen tohinoista -hetki itseäsi varten.

Vältä voimakkaiden tuoksujen käyttöä hierontapäivänä.

Älä juo alkoholia tai paljoa kofeiinia hierontapäivänä.

Syö kevyesti ennen hierontaa. Ja muista hyvä nesteytys hierontapäivänä. Nälkäisenä tai janoisena ei ole niin helppo rentoutua.

Koita järjestää kalenterisi niin että hieronnan jälkeen voisit ottaa vaan rennosti eikä tarvitsisi tehdä mitään raskasta samana päivänä.

Ennen hierontaa on kiva tehdä kevyet veryttelyt esimerkiksi (ei ollenkaan pakollista):

Nosta selkä suorana kätesi ylös ja kurkota kattoa kohti. Siitä taivuta kätesi kevyesti kohti lattiaa ja heiluta yläkroppaasi hitaasti puolelta toiselle.

Saavu hierontaan ajoissa muutama minuutti ennen hieronta-aikasi alkua. Tavoitteeksi on hyvä laittaa että ei tule kiireellä hierontaa vaan että pystyisi tulla rennoin mielin hierontaan. Tämä ei aina kyllä onnistu, mutta senkin takia on hyvä tulla hierontaan. -Pysähtymään kiireen keskellä.

Suositeltavaa on käydä vessassa ennen hierontaa!  (Hierontaklinikalta löytyy vessa)

Hierontaan ensikertaa tullessasi hieroja pyytää sinua täyttämään esitietolomakkeen johon kirjataan henkilötiedot, mahdolliset sairaudet, muut mahdolliset hoidossa huomioitavat tekijät ja hierontaan tulon syy( joita voi olla mm.säryt, kaikenlaiset vaivat, lihaskireydet, rentoutuminen) . (Tässä menee vain pari minuuttia).  Tiedot tulevat vain Haagan hierontaklinikan rekisteriin eikä kukaan muu kun hoitajasi pääse tietoihin käsiksi, tietoja käytetään vain hoitosi seuraamiseen.

Hierojasi Haagan hierontaklinikalla on koulutettu hieroja joka toimii Valviran hyväksymänä terveyden alan-ammattilaisena ja hänellä on lain velvoite pitää tietosi ja kertomasi asiat salassa.

Kuinka pukeutua hierontaan?

Hieronta tehdään useimmiten öljyn kanssa paljaalle iholle, alue kerrallaan (niska-hartiat/selkä/ala-raajat/ylä-raajat) Jolloin muu kuin hierottava alue on peiteltynä.
Hieronta tehdään useimmiten öljyn kanssa paljaalle iholle, alue kerrallaan (niska-hartiat/selkä/ala-raajat/ylä-raajat) Jolloin muu kuin hierottava alue on peiteltynä.

Hierontaan tullessa ei tarviste stressata pukeutumisesta. Hieronnassa kehosi peitetään pyyhkeillä, sillä hetkellä hierottavaa aluetta lukuunottamatta. Voit halutessasi jättää alusvaatteet päällesi tai esimerkiksi housut jalkaan jos tahdot vain ylävartaloa käsiteltävän. Tietysti mukavampi tulla hierontaan rennoissa vaatteissa jotka on helppo pukea, eivätkä purista.

Riisu pöydälle kaikki korut jotka saattavat haitata hierontaa. Ja riisumasi vaatteet ripusta naulakkoon/tuolille.

Hieroja halutessasi tutkia ryhtiäsi ja liikerajoituksiasi ja pyytää tämän jälkeen asettumaan hierontapöydälle.

Tämän kaiken aikana hieroja kuuntelee toiveitasi ja kartoittaa hoidon tarpeita ja tavoitteita joista voitte yhdessä keskustella ja sopia.

Miten olla hieronnan aikana?

Tarkoitus on rentoutua, ja koita olla jännittämättä lihaksiasi.

Useimmiten hieronnassa maataan hierontapöydällä (hieroja ohjaa sinut siihen). Tai jos et pysty makaamaan hieronta on mahdollista toteuttaa myös istualteen.

Anna ajatustesi mennä ja keskity kosketukseen ja siihen että hengität. Älä pidätä hengitystäsi! Hengittämiseen keskittyminen auttaa usein rentoutumisessa.

Halutessasi voit jutella hierojan kanssa tai rentoutua omissa ajatuksissasi.

Kerro hierojallesi hierontaa ennen tai hieronnan aikana:

- Jos sinulla on kylmä tai kuuma.

-Jos sinulla on jokin herkkä alue tai alue mitä et halua käsiteltävän.

-Jos haluat käsittelyn olevan voimakkaampaa tai kevyempää.

-Jos sinusta ei jokin tunnu miellyttävälle ja haluat hierojan siirtyvän toiseen alueeseen.

-Jos sinulla on jokin kysymys mielessä.

-Jos vaikka taustalla soiva musiikki ei miellytä sinua.

Muista että hieroja käsittelee sinua sinun hyvinvointisi takia ja on halukas kuulemaan jos haluat kommentoida jotakin!


Jos mielestäsi unohdin jotain tekstistä, mielelläni kuulisin ja korjaisin asian!

Tai jos sinulle jäin vielä kysyttävää ennen kuin haluat varata hieronnan voit vaikka soittaa, tai laittaa viestiä minulle p. 0452211588