Lämpöhoito

Lämpöhoito on mukava lisä tehostamaan hieronnan rentouttavaa vaikutusta.

Lämpöhoito tehdään vesihauteessa lämmitetyllä (n.50°C ) savipakkauksella joka asetetaan lämmittämään kudoksia alueelle joka halutaan esilämmittää ennen alueen hierontaa tai toiselle alueelle lämmittämään ja vilkastuttamaan alueen verenkiertoa sillävälin kun hierotaan toista aluetta. Esimerkiksi lämpöpaketin voi asettaa harteille silloin kun hierotaan ala-selkää ja siirtää ala-selälle kun hierotaan niska-hartia seutua.

Lämmön vaikutuksia ovat kivunlievitys, verenkierron paraneminen, vähentää paikallista lihasjännitystä. Lämmöllä on myös näiden paikallisten vaikutusten lisäksi elimistöä rentouttava ja rauhoittavaa vaikutusta. Lämpö parantaa myös sidekudoksen venyvyyttä ja vähentää siten lihasten ja jänteiden liikehoidon ja hieronnan mahdollisesti aiheuttamaa kipua. Lämmön on useissa tutkimuksissa todettu myös vähentävän pitkäaikaisia tulehdustiloja.

Milloin ei lämpöhoitoa:

Tuoreissa vammoissa lämmön aiheuttama verenkierron lisääntyminen on haitallista koska lisääntynyt verenvirtaus pahentaa tuoretta kudosvauriota ja siihen liittyvää verenvuotoa ja turvotusta. Lämpöhoidon käytössä tulee olla myös varovainen silloin kun hoitoalueen tunto on huonontunut (esim. hermovaurion jälkitila). Lämmön verenkiertoa lisäävä vaikutus saattaa olla haitallista pahanlaatuisissa kasvaimissa.